"Samen werken aan een veilige samenleving"

Wij zoeken jou! Kom jij ons team versterken?

Ons interventieteam bestaat vandaag uit een klein maar hecht team. Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat iedereen elkaar kent en wij als collega’s op een transparante manier met elkaar omgaan.De relatief beperkte omvang van onze zone brengt enkele grote voordelen met zich mee:

 • Je leert erg veel bij want je werkt zelf je processen-verbaal van A tot Z af
 • Je kan in je dossiers verscheidene verantwoordelijkheden opnemen
 • Je verkrijgt een nauwe betrokkenheid bij je dossiers
 • Je staat dichter bij de burgers dan in de meeste grote politiezones mogelijk is

Ons maatschappelijk engagement is groot waardoor onze zone zich erg dienstverlenend opstelt.
Diezelfde nauwe betrokkenheid is duidelijk aanwezig binnen de andere teams van de politie Zwijndrecht. De lokale recherche, verkeer en wijkteam zijn altijd aanspreekbaar en springen bij indien nodig.

Ons interventieteam werkt volgens een 12-urensysteem waarbij de invulling van de shiften wordt gebaseerd op het aantal dringende en minder dringende opdrachten, het afwerken van processen-verbaal en de aangiften aan het onthaal. Binnen onze politiezone worden de onthaalshiften ingepland volgens de hoeveelheid werk van elke interventie-inspecteur. De planning van deze shiften wordt onderling opgemaakt waardoor er veel afwisseling mogelijk is en elke medewerker over een gevarieerd takenpakket beschikt binnen deze 12-urendienst.

Op het terrein is slechts één ploeg bestaande uit twee interventie-inspecteurs aanwezig, met uitzondering van drukke momenten en weekends, waardoor elke opdracht door deze ploeg wordt behartigd en het takenpakket dagelijks erg divers is. Deze opdrachten worden uitgevoerd over het gehele grondgebied Burcht-Zwijndrecht alsook over het industriegebied in de haven. Bijstand verlenen aan Antwerpen-Linkeroever behoort ook tot het standaard takenpakket van onze medewerkers.

Door de nauwe samenwerking met de politiezone Antwerpen ervaren wij een mix van de voordelen van een grootstad, gecombineerd met de troeven van onze kleinschalige gemeentezone:

 • Bijstand van gespecialiseerde teams (SRT)
 • Wij kunnen altijd gebruik maken van het cellencomplex te Antwerpen
 • Digitale platformen als FOCUS worden voor onze zone ter beschikking gesteld
 • Dankzij de politiezone Antwerpen genieten we van diverse opleidingen en een dispatching op maat

De politiezone Zwijndrecht werkt nauw samen met de politiezone Antwerpen maar de bijstandsregeling gaat ook over de provinciegrenzen heen. Zo wordt er een samenwerking voorzien met de politiezones Waasland-Noord en Kruibeke.

Nog extra troeven:

 • Gratis fietsonderhoud voor wie met de fiets komt werken
 • Maandelijks wordt fruit voorzien voor alle medewerkers
 • Wie sport krijgt hiervoor diensturen per referentieperiode

Ik ben overtuigd maar krijg ik binnen jullie zone de kans om door te groeien?

Zeker en vast! In ons team staan verschillende medewerkers, zowel hoofdinspecteurs, commissarissen als hoofdcommissarissen paraat om je te begeleiden doorheen je groeiproces. Carrièreplanning, horizontaal en verticaal, wordt in ons korps gestimuleerd en op verschillende vlakken ondersteund. Ook op eigen interesses wordt ingezet waardoor proeven van andere diensten en eigen acties op poten zetten tot de mogelijkheden behoort.

Nog niet overtuigd?

Spring gerust eens binnen tijdens onze kantooruren of maak een afspraak. Eén van onze contactpunten rekrutering neemt je graag mee in ons verhaal en toont je hoe we kunnen helpen in je deelname aan de selectieproeven.

Tot gauw!